Responsiv Webb

responsive design är viktigt för att alla som surfar på nätet oavsett skärmstorlek ska kunna ta del av innehållet på hemsidan.

Framtidens internetanvänding

Mobilwebb med olika smartphones och surfplattor ökar hela tiden och kommer inom kort vara större än det vanliga surfandet på datorer. Det gör att alla företag borde satsa på en responsiv design för att nå ut till sina kunder på mobiler och surfplattor!

Vad är responsiv webb?

Responsiv webb och webbdesign är en automatisk anpassning av hmesidan till skärmens storlek. Det gör att det är lika lätt att läsa innehållet och kolla på bilderna på en liten mobilskärm som på en stor datorskärm. Flera fördelar med en responsiv design är att ingen zoomning eller skrollning i sidled behövs för små skärmar vilket gör att innehållet blir mer tillgängligt för alla kunder! Ni behöver inte lägga pengar på att utveckla flera olika webbplatser för olika skärmstorlekar. Dessutom kan ni uppdatera er hemsida från samma administrationspanel för att det ska synas för alla era besökare!

Google rekomenderar

Google rekommenderar responsiv design! Responsiv design gör det lättare för Googles crawlers (programmen som skannar och sköter indexeringen av webben ) att genomsöka er hemsida. Indirekt kan det göra att Google kan söka igenom mer av ert innehåll och hålla sig uppdaterade på vad ert innehåll handlar om. Är ni nyfiken? läs mer här!

Tidseffektiv

Om hemsidan är responsiv och automatiskt anpassar sig till skärmens storlek behöver inte kunden omdirigeras till den mobila versionen av hemsidan – det gör också att inget innehåll förändras beroende på om du surfar via mobilen eller datorn. Därför förbättras ofta användarupplevelsen av hemsidan. Användarvänligheten är något som google tar stor hänsyn till! Bara därför är en responsiv design ett måste!