Lär dig använda WordPress administrationspanel

För att du ska kunna uppdatera din hemsida själv är det viktigt att du lär dig vissa grunder om WordPress.

Logga in till administrationspanelen

Klicka på länken logga in som ditt tema har eller skriv  /wp-admin efter din hem url-adress, som  www.triday.se/wp-admin. Sedan skriver du in ditt lösenord och användarnamn. Sedan var du inloggad och du kan börja åstadkomma underverk!

Lägga till innehåll på sidor

När du har loggat in på din wordpress sida kommer du att komma till din dashboard. Det är som en start skärm för administrationspanelen. Väl där klickar du dig vidare till sidor, och sedan till den sida du vill lägga till innehåll på. Den vita rutan är ditt ”blad” där du kan skriva och lägga in bilder som i vilket Word document som helst. Du kan välja om du vill lägga till rubriker eller om du vill skriva med brödtext. Du kan också välja att centrera eller länka ditt innehåll.

Hur wordpress redigeraren ser ut när du ska redigera din hemsida.

Hur wordpress redigeraren ser ut när du ska redigera din hemsida.

Vill du lägga till bilder klickar du på media knappen uppe till vänster ovanför redigeringsmenyn . Där kan du väla om du ska ladda upp en bild från datorn eller från dina tidigare uppladdade bilder. Vill du ladda upp en ny bild är det bara att dra den till fönstret och släpp så laddas den upp automatiskt och du kan välja att använda den på en sida eller i en bloggpost.


Lämna en kommentar

Din email adress kommer inte att publiceras.