Lägg till ny sida!

Att skapa en ny sida är perfekt om du känner att du har mer information som du vill visa på din webbplats. För att skapa en ny sida så loggar du in till din WordPress panel samt letar efter ”sidor” i menyn till vänster. Sedan klickar du helt enkelt på ”skapa ny” och så enkelt var det! Nu har du skapat en ny informationssida! Nu skriver du titeln på sidan högst upp samt den nya informationen på arket under titeln. När du är klar med texten och titeln så klicka på den blå knappen ”uppdatera” till höger (rätt högt upp) för att spara den nyskrivna texten och de upplagda bilderna.

För att den nya sidan ska visas i menyn måste du gå tillbaka till menyn på vänstersida och klicka på menyn ”utseende”. Klicka på ”menyer”. Kommer se ut så här

menyer

Den meny som visas på hemsidan ligger i spalten till höger under meny struktur. Om du vill lägga till din nya sida i menyn så kollar du på den vänstra spalten under sidor. Klicka på visa alla vid 1. Markera sedan den nya sida som du vill lägga till i menyn som i steg 2. Klicka på ”lägg till i menyn” som i steg 3. Nu har din nya sida kommit upp i den högra spalten under meny struktur, Om du vill ändra ordningen i menyn så att din sida hamnar högre (till vänster) eller lägre (till höger) bland de andra sidorna så drar du enkelt namnet på sidan med musen. Om du vill att din sida ska bli undersida till en annan sida så kan du släppa den nya sidan en centimeter till höger och under den sida som ska vara huvudsida.


Lämna en kommentar

Din email adress kommer inte att publiceras.