Lägg till ny post!

För att lägga till en ny post måste du logga in till din WordPress dashboard för att se hur du gör det kolla den här posten. När du är inloggad klicka på ”posts” i menyn till vänster eller på ”[icon name=”icon-plus”] New” i den översta meny. Sedan väljer du skapa en ny post eller ”add post”. Sedan kommer du att komma till ditt tomma ”ark/ blad” där du kan skriva din post.

Lägg till bilder i din post!

Du kan också lägga till bilder genom att scrolla ner på skärmen tills du kommer till något som heter, feautred image. klicka på den blåa länken och ladda upp din bild som du vill lägga ut. Bilden som du laddar upp som featured image kommer att hamna längst upp på din post och den kommer också att synas i menyn med äldre poster. Det gör att posten ser bättre ut och fler blir lockade att läsa!

Om du vill att bilden ska vara i mitten av en text kan du klickar du på enter så att du hamnar på en ny rad. Sedan klickar du på [icon name=”icon-camera”]add media knappen ovanför redigeraren. Där kan du sedan välja vilken bild du vill ladda upp. Om bilden du vill ha inte finns med bland dina tidigare uppladdade bilder klicka på ladda upp bild och dra din önskade bild från skrivbordet till mitten av fönstret och släpp den med musen. Då kommer bilden automatiskt laddas upp och du kan välja att lägga till den i din post.

Lägg till video i din post!

Om du vill lägga till en video i din post är det bästa sättet att ladda upp den till Youtube först eller till någon annan sida. Om du laddar upp den direkt till din egen hemsida kommer det att ta mycket kraft från din hemsida vilket kommer att göra den laddar långsammare! För att sedan få in din video i wordpress klicka på enter så att du hamnar på en ny rad. Skriv sedan in URL adressen ( Gå in på youtube och hitta din film, markera URL adressen och kopiera den) till den youtube video du vill visa. När du har skrivit ut URL adressen klickar du igen på enter så att du byter rad så kommer den att visas på din hemsida!


Lämna en kommentar

Din email adress kommer inte att publiceras.